Mentorok

Mentorok

Gulyás-Sarkadi Hajnalka- általános iskolai tanár, okleveles vegyészmérnök vagyok.

A projekt keretén belül egyik célom az volt, hogy a diákok felismerjék, elfogadják és a későbbiekben meg is értsék azt a tényt, hogy minden, ami bennünket körülvesz, amiben élünk, az kémia folyamatok összessége, ezáltal a kémiának, nem csak, mint tudománynak, de a mindennapi életünkben is jelentős szerepe kell legyen, mert időszerű és egyben szükségszerű is.

Másrészt fel kívántam hívni a figyelmet arra, hogy a természet pusztításáról érkező sokkoló tények mára a saját bőrünkön megtapasztalható napi valóság lett. Ezért mindannyiunknak meg kell találnia a módot egy természetesebb, egyszerűbb, kiegyensúlyozottabb életre, élve a természet által kínált lehetőségekkel. Ez az a kipróbált és bevált tudás, amely minden időben felhasználható, ami a túléléshez nélkülözhetetlen, amit tovább lehet vinni és aminek az irányába célszerű haladni. Természetes kell, hogy legyen számunkra a természet, s nem kétséges, hogy ha a lehetőségek közül a természetes anyagokat, megoldásokat, módszereket választjuk, a természetes utat járjuk.

A projekt megvalósulása során azt tapasztaltam, hogy a diákok számára ma még ismeretlen tudomány, akkor válik érdekessé és kerül a közelségükbe, amikor a mindennapi folyamatok révén megértik a miérteket és hogyanokat. Fontos, hogy a "száraz" kémiai tudásukat gyakorlati tevékenységekkel gazdagítsák, vagy a későbbiekben, akár a folyamatokon keresztül értsék meg a kémia elméleti részét.

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el